Project

General

Profile

Bug #10383

Additional interfaces do not survive a reboot before the setup wizard has been run

Added by Steve Wheeler 4 months ago. Updated about 2 months ago.

Status:
Feedback
Priority:
Normal
Category:
Interfaces
Target version:
Start date:
03/28/2020
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Affected Version:
All
Affected Architecture:
All

Description

In a fresh install before the setup wizard has been run or dismissed the file /conf/trigger_initial_wizard exists.

Whilst that file exists if you enable additional interfaces and set IPs etc those changes will be lost at reboot.

Changes made to interfaces enabled by default, WAN and LAN usually, are retained.

It appears that something triggered by the existence of that file disables any interfaces that are not enabled in the default config.

See attached example from an XG-7100 running a clean install of 2.4.5.

Eaxmple_XG- 7100.txt (20.6 KB) Eaxmple_XG- 7100.txt Steve Wheeler, 03/27/2020 08:29 PM

Associated revisions

Revision 772e14a2 (diff)
Added by Viktor Gurov 2 months ago

Do not reset/reassign interfaces in certain cases. Fixes #10383

History

#1 Updated by Steve Wheeler 2 months ago

This also happens if you restore a config from the CLI after defaulting. To regain access via other interfaces for example.

When you reboot into the new config the default interfaces are applied over the restored config.

#3 Updated by Jim Pingle 2 months ago

  • Status changed from New to Pull Request Review

#4 Updated by Renato Botelho about 2 months ago

  • Status changed from Pull Request Review to Feedback
  • Assignee set to Renato Botelho
  • % Done changed from 0 to 100

PR has been merged. Thanks!

Also available in: Atom PDF