Project

General

Profile

Bug #6183

Assign Interfaces allows you to define multiples of the same VLAN

Added by Zetto Null over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Category:
Console Menu
Target version:
Start date:
04/16/2016
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
All
Affected Architecture:

Description

New install of 2.3 on RCC-VE 2440. While assigning interfaces at the console you are able to add the same VLAN (e.g. 10) multiple times on the same interface (e.g. igb1). If you then set the LAN as igb1_vlan10 and login to the webConfigurator you are unable to modify or delete the duplicate VLAN. I've tried changing the VLAN ID, adding a description or changing the interface which all fail. Had to factory reset to remove.

1.png (59.7 KB) 1.png Zetto Null, 04/16/2016 07:30 PM
2.png (74.8 KB) 2.png Zetto Null, 04/16/2016 07:30 PM
3.png (91.4 KB) 3.png Zetto Null, 04/16/2016 07:30 PM

Associated revisions

Revision 4ff83670 (diff)
Added by Chris Buechler over 2 years ago

Prevent configuring the same parent and VLAN ID multiple times. Ticket #6183

Revision ff4665f0 (diff)
Added by Chris Buechler over 2 years ago

Prevent configuring the same parent and VLAN ID multiple times. Ticket #6183

History

#1 Updated by Zetto Null over 2 years ago

As a workaround in webConfigurator you can use the Diagnostics / Backup & Restore / Config History to remove the duplicate VLAN.

#2 Updated by Jim Thompson over 2 years ago

  • Assignee set to Steve Beaver

#3 Updated by Steve Beaver over 2 years ago

  • Status changed from New to Feedback
  • Assignee changed from Steve Beaver to Zetto Null

Just to be clear you are adding duplicate VLANs from option 2) (Assign Interfaces) of the TTY console right, not the web interface?

#4 Updated by Zetto Null over 2 years ago

Steve Beaver wrote:

Just to be clear you are adding duplicate VLANs from option 2) (Assign Interfaces) of the TTY console right, not the web interface?

Yep, adding the duplicate VLANs from the TTY console.

Attempting to add duplicate VLANs from webConfigurator results in the following error.

The following input errors were detected:
* A VLAN with the tag 10 is already defined on this interface.

#5 Updated by Chris Buechler over 2 years ago

  • Category changed from Interfaces to Console Menu
  • Status changed from Feedback to Confirmed
  • Assignee deleted (Zetto Null)
  • Affected Version changed from 2.3 to All
  • Affected Architecture deleted (amd64)

the console menu's never had input validation there. Good to have though

#6 Updated by Jim Thompson over 2 years ago

  • Assignee set to Luiz Souza

#7 Updated by Jim Thompson over 2 years ago

  • Assignee changed from Luiz Souza to Renato Botelho

#8 Updated by Chris Buechler over 2 years ago

  • Status changed from Confirmed to Feedback
  • Assignee changed from Renato Botelho to Chris Buechler

fix pushed

#9 Updated by Chris Buechler over 2 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

works

Also available in: Atom PDF