Project

General

Profile

Bug #1158

DNS servers from DHCP/PPPoE missing

Added by Behzad Barzideh over 8 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
Start date:
01/04/2011
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:
All

Description

upgrade to 2.0-BETA5 (i386) built on Mon Jan 3 23:29:55 EST 2011.
could not access any web site.
performed DNS, result=Query refused.

History

#1 Updated by Behzad Barzideh over 8 years ago

the WAN interface is on DHCP. the ISP DNS is missing.
under System: General Setup enter DNS. everything is working now.

While WAN is in DHCP mode, DNS servers assigned by a DHCP/PPP does not work.

#2 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

  • Subject changed from DNS Query Refused to DNS servers from DHCP/PPPoE missing
  • Priority changed from Normal to High
  • Target version set to 2.0
  • Affected Version set to 2.0
  • Affected Architecture set to All

#3 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

I am seeing this in a VM as well. With DHCP on WAN, no DNS servers are present on the firewall.

#4 Updated by Ermal Lu├ži over 8 years ago

  • Status changed from New to Feedback

#5 Updated by Behzad Barzideh over 8 years ago

Sorry no go

2.0-BETA5 (i386) built on Tue Jan 4 07:15:40 EST 2011

#6 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

It would not be in a new build yet. Do a gitsync (http://doc.pfsense.org/index.php/Updating_pfSense_code_between_snapshots) or wait for the next new snap dated after the commit.

#7 Updated by Behzad Barzideh over 8 years ago

I have 6 pfsense and one test.
Will test tomorrow.
Thank you.

#8 Updated by Lori Paniak over 8 years ago

I had this problem too.

Works for me now on version Wed Jan 5 03:16:13 EST 2011

Thanks!

#9 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Also available in: Atom PDF