Project

General

Profile

Bug #1394

MTU does not reset

Added by Erik Chow about 8 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Interfaces
Target version:
Start date:
03/29/2011
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:

Description

Version Info:
2.0-RC1 (amd64)
built on Sat Mar 26 00:18:39 EDT 2011

Steps to reproduce:
1. Go to Interfaces > WAN
2. Change MTU to 1492
3. Save and Apply
-
MTU is now changed to 1492, verfied by doing an ifconfig
4. Delete the MTU setting (e.g. change 1492 to empty string)
5. Save and Apply
MTU still shows 1492 from ifconfig.

Workaround is manually set the MTU back to 1500 or whatever the hardware default is.

Associated revisions

Revision 56da23dc (diff)
Added by Ermal Luçi about 8 years ago

Fixes #1394. Create a function get_itnerface_default_mtu and use it for resetting the mtu of a interface to default when needed. This adds the overhead of fetching the interface mtu and comparing with the default one every interface configuration run.

History

#1 Updated by Chris Buechler about 8 years ago

  • Category set to Interfaces
  • Target version set to 2.0
  • Affected Version set to 2.0

#2 Updated by Ermal Luçi about 8 years ago

  • Status changed from New to Feedback
  • % Done changed from 0 to 100

#3 Updated by Ermal Luçi almost 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

The same issue exists for the mac address.
Possibly a fix for mac addresses should be done on 2.1

Also available in: Atom PDF