Project

General

Profile

Bug #1709

RRD failures for Traffic and Packets graphs on NanoBSD

Added by Jens Kuehnel almost 8 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
RRD Graphs
Target version:
Start date:
04/05/2011
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:

Description

None of the Traffic and Packet graphs work on my ALIX systems. Here's a sample output for a failure:

php: /status_rrd_graph_img.php: Failed to create graph with error code 1, the error is: ERROR: No DS called 'inpass' in '/var/db/rrd/wan-packets.rrd'/usr/bin/nice -n20 /usr/local/bin/rrdtool graph /tmp/wan-packets.rrd-4year.png --start 1175521025 --end 1302010625 --vertical-label "packets/sec" --color SHADEA#eeeeee --color SHADEB#eeeeee --title "`hostname` - WAN :: Packets - 4 years - 1 day average" --height 200 --width 620 DEF:"wan-in_pps_pass=/var/db/rrd/wan-packets.rrd:inpass:AVERAGE" DEF:"wan-out_pps_pass=/var/db/rrd/wan-packets.rrd:outpass:AVERAGE" DEF:"wan-in_pps_block=/var/db/rrd/wan-packets.rrd:inblock:AVERAGE" DEF:"wan-out_pps_block=/var/db/rrd/wan-packets.rrd:outblock:AVERAGE" CDEF:"wan-in_pps=wan-in_pps_pass,wan-in_pps_block,+" CDEF:"wan-out_pps=wan-out_pps_pass,wan-out_pps_block,+" CDEF:"wan-out_pps_pass_neg=wan-out_pps_pass,-1,*" CDEF:"wan-out_pps_block_neg=wan-out_pps_block,-1,*" CDEF:"wan-pps_in_pass=wan-in_pps_pass,0,12500000,LIMIT,UN,0,wan-in_pps_pass,IF,43200,*" CDEF:"wan

Tested it with
pfSense-2.0-RC3-2g-i386-20110621-1821-nanobsd-upgrade.img.gz
and
pfSense-2.0-RC3-2g-i386-20110621-1821-nanobsd.img

It works with a normal install and you can use it to convert the rrd data and restore it on your nanobsd version.

During first boot after the update it shows this error messages:

Updating configuration...........................find: *-traffic.rrd: No
such fy
find: *-packets.rrd: No such file or directory
Generating RRD graphs...done.

History

#1 Updated by Jim Pingle almost 8 years ago

  • Status changed from New to Feedback

Something must have corrupted (or failed to upgrade) your RRD files in the past. Or you had a backup of the bad files (Check Diagnostics > NanoBSD, see if you have RRD backup enabled) and it keeps getting restored.

It works for me if I reset the rrd data and let it rebuild the rrd files. Go to Status > RRD Graphs, on the Settings tab, and press the button to Reset RRD Data.

#2 Updated by Daniel Jampen almost 8 years ago

I am using Alix 2d3 and the 1G image. All RRD graphs are shown correctly so I think it is a user specific problem and this can be closed.

#3 Updated by Jim Pingle almost 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Closed

Also available in: Atom PDF