Project

General

Profile

Bug #1152

Client mode OpenVPN gateways sometimes not added to apinger

Added by Scott Ullrich over 8 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Gateways
Target version:
Start date:
01/02/2011
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:
All

Description

At times, unknown how to replicate for sure, OpenVPN gateways disappear from the apinger.conf and hence apinger.status, leaving the gateway's status showing "Gathering data". In one scenario, restarting the OpenVPN client instance made it re-appear. It seems possibly it happens when the client reconnects after losing connectivity with the server for some period of time (didn't have time at the moment to fully test that).

gathering_data.png (3.59 KB) gathering_data.png Scott Ullrich, 01/02/2011 12:57 PM

Associated revisions

Revision 55c51af7 (diff)
Added by Ermal Luçi over 8 years ago

Ticket #1152. Call rc.newwanip even on openvpn linkup event to do the correct reloading of gateways and services. Add a safe belt to avoid a recursion in openvpn itself from rc.newwanip.

History

#1 Updated by Scott Ullrich over 8 years ago

  • Category set to Web Interface
  • Target version set to 2.0
  • Affected Version set to 2.0
  • Affected Architecture set to All

#2 Updated by Scott Ullrich over 8 years ago

not rrdtool... apinger.

#3 Updated by Chris Buechler over 8 years ago

  • Subject changed from Gathering data state randomly to Client mode OpenVPN gateways sometimes not added to apinger
  • Category changed from Web Interface to Gateways

updated to actual issue

#4 Updated by Scott Ullrich over 8 years ago

This also happens on my wimax interface periodically when it does not have carrier (unplugged). It will randomly say "Gathering data" when it should just say its down.

#5 Updated by Ermal Luçi over 8 years ago

  • Status changed from New to Feedback

#6 Updated by Chris Buechler over 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

the main issue here is fixed. the remaining is just that it shows "Gathering data" on AJAX reloads only (status page is correct, initial load on dashboard is correct) when an interface doesn't have link. That's probably not worth fixing when it's of no real impact, we don't want to risk regressions at this point, and apinger may go away post-2.0.

Also available in: Atom PDF