Project

General

Profile

Bug #9143

ntopng not displaying values in historical correctly

Added by Ryan Amos 21 days ago. Updated 21 days ago.

Status:
New
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
ntop
Target version:
-
Start date:
11/21/2018
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
Affected Architecture:
amd64

Description

In NTOPNG > Interfaces > Historical it's not displaying traffic values correctly, it seems to cap around 10Mbps.

Here's an image explaining my issue: https://i.imgur.com/oPyRqc3.png

1. Ordered by 'Bytes (Traffic)' as you can see the average is 22Mb/s yet the graph doesn't peak any higher than 4.5Mb/s...
2. One of the peaks around 4.3Mb/s which doesn't seem close to correct for 22Mb/s average.
3. Averaging 22Mb/s over time-frame. 
4. 3 clients totalling over 4.3Mb/s yet only showing under 4.3Mb/s on the graph. 

Similar image using a 3-hour graph instead of 5 minutes, https://i.imgur.com/CIHfmGK.png

As you can see the says 3Mb/s 'average' according to the graph, but on the right, it's reading the correct average of 19Mb/s.

It seems since the latest update where the 'peaks' are 'smoothed'(?) it hasn't been displaying correctly, unfortunately.

History

#1 Updated by Ryan Amos 21 days ago

I forgot to list versions...

pfSense:

2.4.4-RELEASE (amd64) 
built on Thu Sep 20 09:03:12 EDT 2018 
FreeBSD 11.2-RELEASE-p3 

ntopng pfSense Package Version:

(pkg) ntopng 0.8.13_3

webfonts-0.30_1
ntopng-3.6.d201800910,1
GeoIP-1.6.12
graphviz-2.40.1_5
redis-4.0.10
gdbm-1.13_1

ntopng Version Number:

ntopng Community Edition v.3.6.181116

Also available in: Atom PDF