Project

General

Profile

Actions

Bug #2314

closed

Members to bridge not added

Added by Florian Hibler over 9 years ago. Updated over 9 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Interfaces
Target version:
Start date:
03/26/2012
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Plus Target Version:
Release Notes:
Affected Version:
2.1
Affected Architecture:

Description

After creating or editing a bridge (I guess that restarts the bridge), all members are gone. Also deleting and creating a new one isn't working.

Added them manually afterwards at shell with:
ifconfig bridge0 addm em1 addm em2 up

After a reboot the members are gone as well and not added automatically.

Actions #1

Updated by Ermal Luçi over 9 years ago

  • Priority changed from High to Normal

You did a binary upgrade or just gitsync to 2.1?

Actions #2

Updated by Florian Hibler over 9 years ago

I did the daily update via the webgui, so I guess that's a binary update.

Actions #3

Updated by Chris Palmer over 9 years ago

If this is related to what Im seeing here- http://forum.pfsense.org/index.php/topic,46738.0.html

then this started while the versions based on FreeBSD 9.0 where being developed. If not related I guess Im seeing a separate issue...

Actions #4

Updated by Johannes Ullrich over 9 years ago

confirming this issue on 2.1-DEVELOPMENT (amd64)
built on Sat Apr 7 22:44:34 EDT 2012
FreeBSD 8.3-RC2

(installed on a new system).

Actions #5

Updated by Daniel Llewellyn over 9 years ago

I can also confirm this behaviour on:

2.1-DEVELOPMENT (amd64)
built on Sun Apr 22 05:15:07 EDT 2012
FreeBSD 8.3-RELEASE

Adding myself as a watcher because this is fairly important for my setup. I've hopefully worked around the issue by adding the above-mentioned `ifconfig addm ..` command(s) to system bootup via the shellcmd package.

Actions #7

Updated by Jim Pingle over 9 years ago

  • Status changed from New to Feedback

This should be fixed now by e5e8840356e1f9ac2cd0e12f511599b5df84ace9

Actions #8

Updated by Johannes Ullrich over 9 years ago

I think it works, with one small typo fixed:

pfSense_bridge_add_member($bridgeif, $realifl);

last later should be number 1, not lower case L

(line 518 in /etc/inc/interface.inc)
pfSense_bridge_add_member($bridgeif, $realif1);

Actions #9

Updated by Jim Pingle over 9 years ago

Ah you're right, I didn't copy/paste or save from the test box to the repo like I usually do. Easy to miss in the font I'm using in my editor. Fix pushed

Actions #10

Updated by Jim Pingle over 9 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Tested newest snapshots and it works for me.

Actions

Also available in: Atom PDF