Project

General

Profile

Actions

Bug #7213

closed

Hyper-V install, no disk found

Added by Dustin Dembeck over 5 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Category:
Installer
Target version:
Start date:
02/04/2017
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Plus Target Version:
Release Notes:
Affected Version:
2.4
Affected Architecture:
amd64

Description

Issue: When installing 2.4 on Hyper-V 2012R2 Gen1 VM, the installer does not see any drives.

Workaround: From Bug #6913

On the installer boot prompt, select
3. Escape to the loader prompt
set hw.ata.disk_enable=1
boot

after installation do it again.

after boot exit to shell with 8.
ee /boot/loader.conf
add the line
hw.ata.disk_enable="1" 

Related Information:

Files

zfsnodisk1.png (13.4 KB) zfsnodisk1.png Dustin Dembeck, 02/04/2017 06:10 PM
zfsnodisk2.png (4.25 KB) zfsnodisk2.png Dustin Dembeck, 02/04/2017 06:10 PM
camcontroldevlist.png (3.12 KB) camcontroldevlist.png Dustin Dembeck, 02/04/2017 06:10 PM
vmsettings.png (46.8 KB) vmsettings.png Dustin Dembeck, 02/04/2017 06:10 PM
Actions #1

Updated by Jim Pingle almost 5 years ago

  • Target version changed from 2.4.0 to 2.4.1

That's something that will need to be addressed by FreeBSD. If it's fixed in 11-STABLE, perhaps our next release after 2.4 will get the change, or it may make it into 2.4 yet, but either way it depends on it being fixed in FreeBSD first.

Actions #2

Updated by Jim Thompson almost 5 years ago

  • Assignee set to Renato Botelho
Actions #3

Updated by Jim Pingle over 4 years ago

  • Status changed from New to Feedback
  • Target version changed from 2.4.1 to 2.4.2

Please retry this on 2.4.0-RELEASE which uses a FreeBSD 11.1 base and it has several fixes for Hyper-V.

Actions #4

Updated by Jim Pingle over 4 years ago

  • Target version changed from 2.4.2 to 2.4.3
Actions #5

Updated by Jim Pingle over 4 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved
Actions

Also available in: Atom PDF