Project

General

Profile

Bug #732

Shaper: Multip Lan wizard does not create lan connection queues

Added by Josh Stompro almost 9 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Traffic Shaper
Target version:
Start date:
07/12/2010
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:

Description

When using the traffic_shaper_wizard_multi_lan.xml wizard, queues are not created for the local lan interfaces.

Tested on 2.0-BETA3
built on Sun Jul 11 23:57:27 EDT 2010
FreeBSD 8.1-RC1 Nanobsd

Steps to reproduce.
  1. Firewall->traffic shaper
  2. Wizards Tab
  3. select traffic_shaper_wizard_multi_lan.xml
  4. Enter any number of connections. Click next.
  5. Set connupload and conndownload, select proper lan interfaces.
  6. Go through the rest of the wizard and don't select anything other than the defaults.
  7. after wizard finishes, view the firewall->traffic shaper and notice how the wan interface is the only one with queues. Image attached.

Ermal requested this ticket be opened in this message on the forms.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,26195.msg136384.html#msg136384

If the answer is to use traffic_shaper_wizard_multi_all.xml then can we please remove traffic_shaper_wizard_multi_lan.xml so it doesn't confuse users.
Thanks
Josh

2010-07-12_162710.jpg (21.5 KB) 2010-07-12_162710.jpg Firewall: Shaper: By Interface Josh Stompro, 07/12/2010 05:31 PM
2010-07-12_162801.jpg (12.7 KB) 2010-07-12_162801.jpg Firewall: Shaper: By Queue Josh Stompro, 07/12/2010 05:31 PM

Associated revisions

Revision 94017670 (diff)
Added by Ermal Luçi almost 9 years ago

Resolves #732. Make the wizard behave better and actually work by correcting typos in code. Make it faster by not using HTTP redirection for showing errors. Try to make it more user friendly, though some more work is needed.

History

#1 Updated by Chris Buechler almost 9 years ago

  • Target version set to 2.0

#2 Updated by Ermal Luçi almost 9 years ago

  • Status changed from New to Feedback
  • % Done changed from 0 to 100

#3 Updated by Josh Stompro over 8 years ago

Ermal, I just tried this out in the latest snapshot and everything works like it should. Thanks for fixing this issue.
Josh

#4 Updated by Chris Buechler over 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

Also available in: Atom PDF