Project

General

Profile

Bug #955

Static IP gateway does not upgrade from 1.2.x to 2.0

Added by Jim Pingle almost 9 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority:
High
Assignee:
-
Category:
Gateways
Target version:
Start date:
10/14/2010
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
2.0
Affected Architecture:

Description

If you have a 1.2.3 install with WAN configured with a static IP, the gateway does not upgrade to 2.0.

This used to work, but after all of the recent dynamic gateway work it seems this bug slipped in.

The gateway tag under wan was still the old IP value, post-ugprade:

<gateway>192.168.80.25</gateway>

After adding a gateway in the GUI and then setting the WAN gateway appropriately, it worked. (As expected)

History

#1 Updated by Ermal Lu├ži almost 9 years ago

  • Status changed from New to Feedback

Should be fixed in later versions.

#2 Updated by Chris Palmer over 8 years ago

Setup 1.2.3 release on my test box today using a static wan address.

Let it update via Firmware/Auto Update to 2.0-BETA4 (i386)built on Sat Nov 20 05:54:55 EST 2010.

This worked and appears fixed to me.

<gateway>172.31.125.1</gateway>

#3 Updated by Chris Buechler over 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

#4 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

  • Status changed from Resolved to Feedback

The <gateway> tag under <wan> should not be there with an IP post-upgrade, you should only have a gateway entry under System > Routing. If the tag is still there, as you showed, it is not completely fixed.

Is that actually the case? Do you have proper entries under System > Routing on the gateway tab, post-upgrade?

#5 Updated by Chris Palmer over 8 years ago

That page shows

Name Interface Gateway Monitor IP Description
GW_WAN (default) WAN 172.31.125.1 172.31.125.1 Interface wan Static Gateway

Config shows..

<interfaces>

&lt;wan&gt;
&lt;if&gt;dc0&lt;/if&gt;
&lt;mtu/&gt;
&lt;blockpriv/&gt;
&lt;blockbogons/&gt;
&lt;media/&gt;
&lt;mediaopt/&gt;
&lt;bandwidth&gt;100&lt;/bandwidth&gt;
&lt;bandwidthtype&gt;Mb&lt;/bandwidthtype&gt;
&lt;spoofmac/&gt;
&lt;disableftpproxy/&gt;
&lt;ipaddr&gt;172.31.125.101&lt;/ipaddr&gt;
&lt;subnet&gt;24&lt;/subnet&gt;
&lt;gateway&gt;GW_WAN&lt;/gateway&gt;
&lt;pppoe_username/&gt;
&lt;pppoe_password/&gt;
&lt;provider/&gt;
&lt;ondemand/&gt;
&lt;timeout/&gt;
&lt;pptp_username/&gt;
&lt;pptp_password/&gt;
&lt;enable/&gt;
&lt;/wan&gt;

and

<gateways>
<gateway_item>
<gateway>172.31.125.1</gateway>
<descr><![CDATA[Interface wan Static Gateway]]></descr>
<interface>wan</interface>
<name>GW_WAN</name>
<defaultgw/>
</gateway_item>
</gateways>

#6 Updated by Jim Pingle over 8 years ago

  • Status changed from Feedback to Resolved

That looks good, thanks for the extra detail.

Also available in: Atom PDF