Project

General

Profile

Bug #10240

incorrect interface assignment after switching from PPPoE

Added by Viktor Gurov 5 months ago. Updated 2 months ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
PPP Interfaces
Target version:
Start date:
02/08/2020
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
Affected Version:
2.4.5
Affected Architecture:

Description

vtnet0 - LAN
vtnet1 - WAN

If you switch WAN interface configuration type to PPPoE
and then switch to other type, interface assignment for this interface is set to vtnet0,
both LAN and WAN interfaces assigned to vtnet0!

pfSense 2.4.5.r.20200207.1113

no such issue on 2.5.0.a.20200207.2007 (could not find a resolved issue in redmine)

History

#1 Updated by Jim Pingle 5 months ago

  • Category changed from Interfaces to PPP Interfaces
  • Priority changed from Normal to Low
  • Target version set to 2.5.0

There was a similar problem in the past ( #1420 ) but this doesn't seem like quite the same issue.

Most likely not a new problem or a regression worthy of holding up the release, though. You can always fix it on the interface assignments page or via the console.

#2 Updated by Viktor Gurov 2 months ago

Jim Pingle wrote:

There was a similar problem in the past ( #1420 ) but this doesn't seem like quite the same issue.

Most likely not a new problem or a regression worthy of holding up the release, though. You can always fix it on the interface assignments page or via the console.

How to reproduce:
1) Create new (OPT2) pseudo-interface (l2tp for example) and link it to OPT1 interface (vtnet2 in my case);
2) Assign it on the Interfaces / Interface Assignments page;
3) Check 'Enable' and select 'L2TP' IPv4 Configuration Type. Apply;
4) Change IPv4 Configuration Type to 'Static IP', set IP and Apply;
5) Now it is assigned to vtnet2.

Now two interfaces, OPT1 and OPT2 are assigned to vtnet2

Also available in: Atom PDF